RENGÖR DIN VAXVÄRMARE

 

Förnya din vaxvärmare med fyra enkla steg

Vaxningstillbehör är en investering oavsett om man jobbar i en salong, i eget vaxningsrum eller hemifrån. Att spendera sina pengar på utrustning som måste ersättas i jämna mellanrum resulterar i sämre lönsamhet för verksamheten samtidigt som man försvårar möjligheten för sig själv och sina medarbetare att utföra ett högkvalitativt arbete med de lågkvalitativa verktygen. Med andra ord är vaxvärmarna och all annan utrustning viktig för framgången av din skönhetssalong. 

När ni väl har valt era vaxvärmare så är det viktigt att underhålla dem regelbundet. Det inkluderar framförallt rengöring. Följ dessa enkla steg så finns det inget tvivel om att dina vaxvärmare kommer få en ökad livslängd och se mycket snyggare ut.

1. Töm & värm
Ta bort vax som ligger kvar i värmaren efter en arbetsdag är det första steget för en lyckad rengöring av din vaxvärmare.
Att vänta tills att vaxet har blivit kallt och stelnat är inte den bästa strategin för rengöring, när vaxet nått rumstemperatur är det inte lika enkelt att ta bort. Det mest optimala är att låta vaxet vara lite varmt när du ska ta bort det, självklart krävs det att du är försiktig så du inte bränner dig.
När du är klar med sista behandlingen för dagen värm upp vaxet tills det blir flytande, stäng sedan av apparaten.

Om det är mycket vax som är kvar i pottan, häll över det i en ny potta för senare användning. Du kan återanvända vaxet ifall du förvarar det i en ren och fräsch behållare. Och om du är 100% säker att det inte skett någon ”dubbel-doppning” eller något annat ohygieniskt.

2. Använd vaxremsor när du rengör.
Efter att ha sparat eventuellt vax, kan du använda ett papper eller en vaxremsa för att ta bort resterande vax. Använd inte bomullstussar eftersom dessa kan gå sönder och fastna i vaxet, det blir onödigt kladdigt och inget bra resultat.

3. Sterilisera vaxpottan.
För att döda bakterier som kan finnas i vaxpottan och på de tillbehören som har kontakt med pottan, är det bra att sterilisera.

För att döda bakterier som kan finnas vid vaxvärmaren eller på tillbehören du använder som tex pincett är det viktigt att du steriliserar allt som kommer i kontakt med vaxet och värmaren. Om du arbetar själv eller inte har en så stor budget kan det vara svårt att få professionella steriliserande produkter till ett rimligt pris.
Fördelen är att du kan använda, bakteriedödande spray eller kokande vatten för att ta bort bakterierna.

4. Använd en mineralolja
Om det är några droppar eller spill av vax som hamnat på värmaren, kan du enkelt ta en trasa och använda en mineralolja för att ta bort resterna. Molliént steg 3 olja som innehåller calendula fungerar utmärkt för att ta bort rester av vax. Oljan löser upp vaxet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.