MANLIG VAXNING?

Intresset ökar

Det blir alltmer vanligt för män att söka sig till skönhetssalonger för att vaxa sig. De vaxar framförallt bröst/mage, rygg, armhålor och intima områden. Er salong missar en stor kundbas och potentiell försäljning ifall ni inte redan utför dessa grundläggande behandlingar.

 

Marknadsför era tjänster för män

För att attrahera fler manliga kunder till er salong kan det vara bra om ni marknadsför era vaxningstjänster via de befintliga plattformerna som ni syns på. Allt från era Google annonser till era flyers.

  • Erbjud en behandlingslista för män.
  • Förtydliga om ni erbjuder intimvaxning, så kallade Manzilians, eller inte.
  • Skapa en sida på er hemsida för just män där ni samlar all information.
  • Försök att inte utstråla en alltför feminin känsla på de plattformerna som ni syns på. Om femininitet är en del av erat varumärkesstrategi kan ni istället kompensera genom att ha mer maskulina färger på de sidorna riktade för just män.
  • Om ni redan skickar ut e-postkampanjer så bör ni segmentera bland män och kvinnor. På så sätt får ni med all säkerhet bättre resultat.

 

Ändra uppfattningen kring manlig vaxning

Det är väldigt vanligt för män att gå till en salong för att klippa håret, få massage eller få en ansiktsbehandling. Trots det så finns det en del män som är rädda för att få sitt ansiktshår och andra delar av kroppen vaxade, med anledning av att en del missuppfattningar och stigma ännu lever kvar. Därför är det viktigt att ni som skönhetssalong rör vid detta och informerar era potentiella kunder om hur det egentligen står till. Kom ihåg att tryggheten är en av de viktigaste faktorerna i era kunders besluttagande.

  • Bekräfta hur vanligt det är med manlig vaxning.
  • Lyft fram att vaxning kan vara en väldigt behaglig upplevelse om det utförs av experter med rätt produkter.

 

Använd rätt vax

Den vanligaste behandlingen bland män är ryggvaxning. Om ni redan från början skapar en hög komfortnivå för kunden kan den komma att vilja fortsätta mot att vaxa andra delar av kroppen. Optimera komforten genom att använda ett effektivt och skonsamt vax. Vaxpärlor – Naturlig Svart är ett oparfymerat, remsfritt varmvax optimerat för vaxning av grova hårstrån, vilket gör den väldigt passande för just män.

 

Denna sammanfattning har vi tagit fram efter flera års erfarenhet i branschen. Lämna gärna era synpunkter i kommentarsfältet ifall ni tycker något saknas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.