STEG 1: SMÄLT

1.Häll Molliént vaxpärlor i Molliént vaxvärmare och vrid temperaturvredet till High.

2. När vaxet har smält, vrid temperaturvredet till något över Medium och ta av locket.

3.Vänta 10-15 minuter tills vaxet når rätt temperatur. Jämna ut det med en blandning och sikta på en jämn konsistens, lik riktigt tjock honung.

4. Placera lite vax på din handled först och se till att vaxet inte är för varmt. Det ska vara varmt och bekvämt. Om det är för varmt, vänta en liten stund till.

5. Det går sedan bra att låta värmaren stå på hela dagen. (Med Molliént vaxvärmare slås indikatorlampan på och av flera gånger. Det beror på att den är termostatreglerad som gör att den alltid håller rätt temperatur)

 

För annan vaxvärmare: När vaxet har smält bör värmaren stå på 55° C för att bibehålla sin optimala konsistens.

STEG 2: VAXA

1. Börja med att rengöra kundens hud

2. Använd en spatel för att applicera ett jämnt lager av vax på kunden. Vid längre hår (ex. armar, ben) applicera med hårväxtens riktning. För kortare hår (ex. bikini, ansikte) applicera mot hårväxtens riktning.

3. Vänta ca 15-30 sekunder tills vaxet stelnat lätt och inte längre klibbar vid beröring.

4. Fixera huden (använd ena handen för att trycka/hålla i huden.) Använd andra handen för att sedan ta tag i änden av vaxet och dra det raskt mot hårväxtens riktning.

5. När vaxningen är färdig, använd Molliént Steg 3 Olja för att lugna samt hela huden och även ta bort eventuella små vaxrester som kan finnas kvar på huden.

 

Fördelen med skonsamt vax: Har kunden hår som växer åt olika riktningar? Ingen fara, på grund av de skonsamma kvaliteterna i våra vaxpärlor, kan ni helt enkelt applicera flera lager på samma område och ta bort dem åt olika riktningar.