Fyra saker du absolut inte ska göra med din vaxvärmare

Nu vet vi med erfarenhet av tidigare inlägg hur vi ska göra för att rengöra vaxvärmaren som en professionell.

Nu ska vi diskutera vad du ska undvika när du rengör din värmare, eller bara allmänt när du använder den.

1. Sätt inte på värmaren om det inte finns vax i pottan.
Det här kommer bara göra att apparaten överhettas och det förstör motoriken i värmaren.

2. Låt inte värmaren stå på hela natten.
Även om du använder din vaxvärmare varje dag, att lämna den på under natten med vax i kommer att sänka livslängden och ökar risken för att det tillkommer bakterier.
Men det viktigaste är att det kan vara farligt för dig, dina anställda och din arbetsplats.

3. Doppa inte värmaren i vatten.
Ifall värmaren blir alldeles för kladdig med vax, (En olycka eller misstag kan ske vem som helst) sänk inte hela värmaren i vatten. Faktum är att vatten inte alls är så bra för att ta bort vax, det är bättre att använda oljorna som vi nämnde tidigare.

4. Stäng alltid av strömmen före rengöring
Vänta tills att vaxet har blivit varmt innan du börjar göra rent värmaren, Men gör det inte när strömmen fortfarande är på. Stäng av apparaten och dra ut kontakten. Ta sedan bort vaxet från pottan och rengör hela värmaren noggrant.

Vilken typ av värmare du än använder för dina olika vax sorter, är det alltid viktigt att underhålla apparaterna på ett korrekt sätt. Det underlättar det dagliga arbetet samt ser till att din salong fortsätter vara framgångsrik och lönsam. En professionell hudterapeut följer alltid de säkerhets och hygienkrav som krävs, samtidigt som de endast använder professionella produkter.

Här på Molliént spa erbjuder vi er en rad professionella produkter, bland annat vaxvärmare och tillbehör för att kunna rengöra den. Kika gärna på hemsidan för att bläddra genom produkterna vi har att erbjuda.

För mer information eller om ni har några frågor, hör gärna av er på telefon 018- 300 300 eller Mail: info@molientspa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.