5 tips för att bli en framgångsrik hudterapeut

Vilken är den berömda frågan?
”Hur gör jag för att bli framgångsrik?”

Det är en fråga många ställer, alla vill bli framgångsrika. Men framgång betyder inte samma sak för alla människor, för vissa är det pengar, andra familj och för några är kunskap framgång.
I det här fallet är det viktigt att veta, det som gör dig framgångsrik handlar inte bara om att ha den bästa tekniken. Det är så mycket mer.

Här kommer några tips vi vet kommer hjälpa de flesta hudterapeuterna att nå framgång.

1. Kommunicera effektivt med kunderna

Var trevlig och tillmötesgående vid första mötet med kunderna. Ja, det är faktiskt så enkelt. Le, var ödmjuk och varm samt positiv! Detta visar kunderna att de är en prioritering.
Var alltid noggrann, tydlig och säker i alla dina möten med kunden. Tiden du spenderar med klienterna är viktig, och de ska känna sig trygga och bekväma.

Använd inte fraser som ”typ” och ”liksom” när du kommunicerar. Du kan använda dessa ord i ditt vardagliga prat, men när du kommunicerar med en klient visar dessa ord inte förtroende eller professionalism.
Effektiv kommunikation kan verka självklart, men det är lätt att glömma bort.

Kom ihåg att du bara har ett försök att göra ett bra första intryck. Gör du ett dåligt första intryck resulterar det ofta i att kunden blir missnöjd och inte kommer tillbaka.

2. Att kunna erbjuda dina kunder produkter.

Du kan ge de bästa ansiktsbehandlingarna, vaxning eller massage. Men en riktigt duktig hudterapeut vet också hur man är en bra återförsäljare.

Konsten att rekommendera är enkel – sälj inte! utan utbilda. Var kunnig och utbilda dina kunder i varför de behöver produkterna och hur dessa produkter ska hjälpa de och deras hud på ett effektivt sätt.

Kom ihåg att din kund kommer till dig för att få en professionell behandling och förbättra sin hud. Ifall de inte tar hand om huden ordentligt mellan behandlingarna, kommer det leda till att kundens hud får lida.


3.
Var professionell

Prata professionellt, ha en professionell look och se till att hela ditt företag utstrålar detta också.
Inget hår som hänger ner på kunderna, rena arbetskläder, inga synliga kroppspiercingar och korta manikyrerade naglar är en bild som speglar professionalism.

Om du vill bli respekterad och behandlad som en professionell och komma långt i din karriär, måste du alltid leverera professionell personal och business. Allt hänger ihop, från dig själv till dina anställda till behandlingsrummet. Det måste utstråla professionalism.

4. Sätt mål

Vad vill du ha ut av din karriär? Vilken miljö vill du jobba i? Vart vill du vara om fem år?

Fråga dig själv dessa frågor och skriv ner dem. Det ska vara både specifikt och mätbart. Om du tex vill ha en stor kundgrupp om fem år, hur stor kundgrupp vill du egentligen ha? Skriv ner det.

Framgångsrika terapeuter sätter alltid mål och strävar efter dem. Det hjälper de att lyckas. Det gäller att komma ihåg att skriva ner målen, för att påminna sig själv och sitt undermedvetna vart man är på väg.

5. Fortsätt att utbilda dig

Den dagen du tror att du vet allt om ditt område är den dagen du slutar växa i din karriär. Hamna inte i den här fällan, bli inte mättad när du känner att du kan allt och antar att du är bäst. Utbilda dig alltid!

Läs professionella tidningar och böcker inom ditt område för att veta vad som händer i industrin.

Dra nytta av lärorika utbildningar, och nätverka med personer inom ditt område för att lära dig mer om industrin.

Vad är dina tips för att bli en framgångsrik terapeut? lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.